Kto już ciągnął za sobą przyczepę .. ?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • jamer
    Drive
    • 2005
    • 89

Zamieszczone przez djczas
    vel, za ta cene to ja ostatnio 98 tankowałem 4.23 a wczoraj to 4.20 w mysłowicach
    zatankowałem w niedzielę na Neste :zastrzelic po 4,26... pierwszy i ostatni raz bo mi auto w ogole nie chce jechac :evil: a mowia ze Cena Czyni Cuda :czerwona:
  • wasyl
    L&K
    • 2005
    • 1084

Koledzy i koleżanki... zbliżają się wakacje i mam zamiar wybrać się do Francji. To już drugi raz z rzędu, ale tym razem z przyczepą ! I tak się zastanawiam jak sobie z nią poradzi O I bo to jednak 1100kg... do miejscowości jest jakieś 1200 km...
    Jeżeli macie jakieś cenne wskazówki jak podróżować z plecakiem to chętnie poczytam... 8)
    ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
    www.wasilewski-foto.pl
    KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• paf
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 3140

wasyl, ja w ostatnie wakacje zrobiłem 3500 km do Italii i spowrotem z przyczepą - wagi nie pamiętam ale nie była to jakaś wielka 6 metrówka ani mała skorupa taka dokładnie jak na zdjęciu (swoich nie mam pod ręką)

co do wrażeń uwag

czarna paliła średnio 9/10l/100km
      145KM/313Nm dawało sobie radę tak dobrze że czasami spod świateł objeżdżałem różne auta
      czuć ją na plecach ale jeździ się absolutnie spokojnie, po paru kilometrach masz wyczute lusterka dokładane (ja miałem takie kaszaniaste plastikowe z gumowymi opaskami na lusterka ori ale dawały radę i się nie odkształcały)

co do jazdy to pomijając przepisy to na autostradzie nie jedź więcej niż 115-120 - to już ekstrema z powodu podmuchów bocznych, jak cię minie przy takiej prędkości jakiś Touareg go zawiewa mocno
      ja trzymałem średnio 100 na trasie i jedzie się full komfort.

przy mocnym wietrze trzeba oczywiście zwolnic jeszcze bardziej bo podłużne nierówności nie są twoim przyjacielem

potrenuj przed wyjazdem jazdę tyłem (kręci się na odwrót kierownicą - jak to z przyczepą każdą) - przyda się to bo czasem jednak trzeba pomanewrować do tyłu

ogólnie lajcik, z zawracaniem i skrętami nie było jakiejś masakry daje się radę

jak masz jeszcze jakieś pytania to dawaj
      Załączone pliki

Komentarz

• MROZOL
        Drive
        • 2007
        • 79

Cześć chłopaki.

Oj widziałem w zeszłym roku ten zestawik Pafa. Spotkaliśmy sie na stacji benzynowej w Austrii. I nie narzekał tylko faktycznie trzeba pilnować prędkości.

Pozdrawiam narka

Komentarz

• wasyl
          L&K
          • 2005
          • 1084

lol ! aż tyle paliła ? myślałem z 2 l więcej a tu 100% ! no to na jednym baku wychodzi 600 km ?? i to jeszcze ty miałeś bździnke ile ważyła ?
          ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
          www.wasilewski-foto.pl
          KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• paf
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 3140

Zamieszczone przez wasyl
            ol ! aż tyle paliła ? myślałem z 2 l więcej a tu 100% ! no to na jednym baku wychodzi 600 km ?? i to jeszcze ty miałeś bździnke ile ważyła ?
            kurcze no nie pamiętam ile
            wedle tego

to

DŁUGOSC KABINY 450CM DLUGOSC CALKOWITA 561CM MASA WLASNA 727KG LADOWNOSC 273KG MASA CALKOWITA 1000KG SZEROKOSC 211CM
            nie ma lekko to przecież drugie auto na plecach a nie jakaś mała przyczepka
            lać trzeba więcej

aha też się łudziłem że mniej spali, inna sprawa że ja tam z tą przyczepą nie jechałem jak kapelusz, ogień i do przodu

przy spokojnej jeździe i przy może 80km na trasie to weźmie może z 8-8,5l...
            więc może nie będzie tak u Ciebie jak u mnie ze spalaniem :diabelski_usmiech

Komentarz

• Misiekoctavia
              Elegance
              • 2005
              • 891

Spalanie wzrasta znacznie. Ja AGR-em czasem ciagne przyczepe 750kg i ten silnik juz mocno czuje te kilogramy. Wazne jest jeszcze dobrze rozlozyc graty w przyczepie mniej wiecej po rowno przod- tyl zeby w trasie nieszarpalo autem i na kazdym wyboju wwszyscy w aucie beda podskakiwac :P A tych plastikowych dokladanych luster to nigdy nieuzywalem. Da sie jezdzic bez a przy cofaniu to moze sie przydac pomoc drugiej osoby. W trasie ok. 100-120km/h

Komentarz

• marekzu
                L&K
                • 2007
                • 1412
                • Superb II combi (3V5)

ostatno pojezdzilem troche z 1 tona na haku - spalanie minimum 8L , trzeba pamietac aby nie scinac zakretow no i nie przesadzac z predkoscia :szeroki_usmiech

Komentarz

Pracuję...